Corona informatie

Inleiding

Op deze pagina geeft Taalontmoetingen informatie over de Corona crisis. De pagina wordt bijgewerkt als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Officiële informatie

De volgende websites van de Nederlandse overheid en van het RIVM geven betrouwbare informatie over het Coronavirus en de maatregelen die in Nederland van kracht zijn.

Coronamaatregelen

In Nederland gelden de volgende coronamaatregelen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus
Door de toename van het aantal coronabesmettingen zijn de maatregelen verscherpt.

Uitleg in verschillende talen

(Het Corona-virusKoronavirüsüኮሮና ቫይረስThe coronavirusفيروس كوروناKoronawirusویروس کرونا:冠狀-病毒Caabuqa Cor-ona - Papiamentu - Spaans)

Op de website van Pharos staat uitleg over de coronamaatregelen in verschillende talen, ook kunnen informatiekaarten en posters gedownload worden:

Uitleg in eenvoudige taal (Nederlands)

Maatregelen bij Taalontmoetingen

Om het risico op besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk te beperken gelden bij Taalontmoetingen de volgende maatregelen (tot nader bericht):

  • Individuele (1-1) taalcoaching is toegestaan. De coördinatoren van Taalontmoetingen hebben met iedere taalcoach contact opgenomen om de voorwaarden te verduidelijken.
  • Onze coördinatoren leggen weer huisbezoeken af. Dat betekent onder meer dat er weer intakes gedaan worden en weer nieuwe individuele koppelingen tussen taalcoaches en anderstaligen gemaakt worden.
  • Ook is er binnenkort weer een introductiebijeenkomst voor nieuwe taalcoaches.
  • Enkele groepen op middelbare scholen zijn weer van start gaan.
  • De groep De Tovertuin en het Taalcafé blijven tot september 2021 opgeschort.

Contact

Neem voor vragen en meer informatie contact op met Taalontmoetingen. 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 06 30600083