Inleiding

Op deze pagina geeft Taalontmoetingen informatie over de Corona crisis. De pagina wordt bijgewerkt als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Laatste update: zaterdag 30 mei 2020.

Officiële informatie (update 27 mei 2020)

De volgende websites van de Nederlandse overheid en van het RIVM geven betrouwbare informatie over het Coronavirus en de maatregelen die in Nederland van kracht zijn.

Coronamaatregelen (update 30 mei 2020)

In Nederland gelden de volgende coronamaatregelen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus
Een aantal maatregelen wordt gefaseerd versoepeld.

Reizen naar België voor familiebezoek of om te winkelen zijn toegestaan; mondkapjes zijn verplicht in het openbaar vervoer.
Reizen naar Duitsland zijn toegestaan; mondkapjes zijn verplicht in winkels, bij het tanken en in het openbaar vervoer.

Uitleg in verschillende talen

(Het Corona-virusKoronavirüsüኮሮና ቫይረስThe coronavirusفيروس كوروناKoronawirusویروس کرونا:冠狀-病毒Caabuqa Cor-ona - Papiamentu - Spaans)

Op de website van Pharos staat uitleg over de coronamaatregelen in verschillende talen, ook kunnen informatiekaarten en posters gedownload worden:

Uitleg in eenvoudige taal (Nederlands)

Op YouTube vind je filmpjes met uitleg en nieuws over het coronavirus in eenvoudige en duidelijke taal:

Maatregelen bij Taalontmoetingen

Om het risico op besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk te beperken heeft Taalontmoetingen alle taalcoachingactiviteiten tijdelijk gestopt. Dit zijn de individuele (1-1) taalcoaching, het Taalcafé, de groepsles De Tovertuin en de taalcoaching op middelbare scholen.
De stopzetting is in ieder geval tot 1 september 2020. Tegen die tijd bekijken we de situatie weer opnieuw.
Omdat onze vrijwillige taalcoaches een Vrijwilligersovereenkomst hebben met Stichting Partners in Welzijn, moet ook Stichting Partners in Welzijn toestemming geven om de taalcoaching activiteiten weer te starten.

Tips voor taalcoaches en anderstalige deelnemers

Onze koepelorganisatie Het Begint Met Taal heeft een webpagina met tips voor taalcoaches die in de komende periode toch actief willen zijn:

Heb je hulp nodig of wil je hulp bieden?

De gemeenten waar Taalontmoetingen actief is heeft op hun websites een aantal initiatieven geplaatst voor mensen die hulp nodig hebben. Ook mensen en organisaties die hulp willen bieden worden hier genoemd.

Contact

Neem voor vragen en meer informatie contact op met Taalontmoetingen. 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 06 30600083