Bij Taalontmoetingen draait alles om het oefenen van het Nederlands in de praktijk. 

Taalmaatjes aan het werk

Een Nederlands sprekende vrijwillige taalcoach bezoekt gedurende een jaar wekelijks een anderstalige deelnemer en oefent met hem/haar de Nederlandse taal. Het accent ligt op spreekvaardigheid. 

De taalcoach geeft geen Nederlandse les, maar helpt met de praktijk van het Nederlands, waarbij de taalbegeleiding wordt afgestemd op de wensen en belevingswereld van de deelnemer.
De taalcoaching kan een aanvulling zijn op een inburgeringscursus, maar is zeker geen vervanging daarvan.

Taalcoach en deelnemer leren tevens elkaars achtergrond beter kennen. Beiden steken er wat van op en maken kennis met een andere cultuur.  Naast de taaloefeningen kunnen ook andere activiteiten ondernomen worden, thuis of buitenshuis, zodat het Nederlands in praktijk kan worden gebracht en de deelnemer deze later makkelijker zelfstandig kan uitvoeren. Welke activiteiten dat zijn is afhankelijk van de behoefte van de deelnemer. Bijvoorbeeld samen koken of boodschappen doen, een bezoek aan een bibliotheek, de school van de kinderen of een museum.

Voor wie?

Alle anderstaligen die hun Nederlands willen verbeteren, waarbij we de volgende voorwaarden hanteren

  • Je woont in de gemeente Sittard-Geleen, Schinnen of Stein
  • Je spreekt al een beetje Nederlands, bijvoorbeeld na enkele maanden een inburgeringscursus gedaan te hebben, of het basissexamen inburgeren buitenland
  • Je moet nog je inburgeringsexamen doen

Waar?

Meestal bij de deelnemer thuis, maar de taalkoppels kunnen ook ergens anders afspreken.

Wanneer?

Wekelijks twee uren, zoals in onderling overleg afgesproken.

Kosten?

De deelnemers betalen een eigen bijdrage van € 50,- per jaar (€ 25,- voor een half jaar) voor de persoonlijke taalcoaching.

Aanmelden?

Stuur een email met voornaam, achternaam, adres en telefoonnummer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een van onze coördinatoren neemt dan snel contact op om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Meer informatie?

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 06 30600083